NVIDIA, bir süre önce tanıttığı Omniverse isimli platformunu geliştirmeye devam ediyor.
Yapay zeka çözümleri, hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Günümüzde pek çok iş dijital asistanlar ve daha gelişmiş sistemler üzerinden yapılabiliyor. Bu alanda en çok çalışan şirketlerin başında gelen NVIDIA, geliştirdiği teknolojiler sayesinde hem bireysel hem de kurumsal çözümler sunuyor.
Son olarak bugün düzenlenen etkinliğinde bu çözümlerin sunumunu yapan şirket, adeta gövde gösterisi yaptı. Birkaç şirketin yaptığı projeden örnek veren ABD‘li teknoloji devi, yapay zeka destekli Omniverse‘ün enerji üretim tesislerinde ya da koca bir şehrin 5G altyapısını planlamakta ne kadar önemli olduğunu gösterdi.
Geçtiğimiz yıl hayatımıza giren Omniverse, şirketin gerçek zamanlı grafik simülasyon platformu. Proje sayesinde dijital ortamda gerçek hayata benzer ve fiziksel olarak oldukça doğru simülasyonlar oluşturulabiliyor. İşte NVIDIA Omniverse ile yapılan çalışmalar.
Çeşitli alanlarda kullanılacak çözümler üzerinde çalışan NVIDIA, mühendislere ve bilim insanlarına yardımcı olacak yeni fizik tabanlı araç setini tanıttı. İlaç çalışmalarını hızlandırmak için moleküler çalışmaları destekleyen şirket, iklim değişikliği gibi küresel zorlukları da bu projeyle ortadan kaldıracak.
Söz konusu mobil altayapı çalışmaları ise çözümleriyse ağaçların konumlarından binaların yüksekliğine ve bileşimine kadar her şey çok önemlidir, çünkü bunlar akıllı telefonlara, tabletlere ve internete bağlı milyonlarca başka cihaza hizmet veren ağlarda 5G kablosuz sinyallerini etkiler.
Stockholm merkezli şirket, onlarca yıllık altyapı ve ağ uzmanlığını, NVIDIA Omniverse Enterprise ile birleştirdi. 5G altyapısı için anlaştıkları bir şehrin dijital bir ölçeğini inşa eden Ericsson, arabalardan ağaçlara ve hatta binalarda kullanılan malzeme tipine kadar her şeyin hesaplandığı gerçekçi bir şehir simülasyonu oluşturdu.
Böylelikle şirket, çevre ve hareket etkenli sorunları öngörmek ve çözmek için denemeler yapmak zorunda kalmayacak. Bu durum verimliliği artırırken, ciddi bir tasarrufa neden olacak.
Haberin detaylarını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
0 Yorum
Henüz yorum yapılmamış.